EȘTI AICI:
Educație & Știință

Educație & Știință

Mai cu cafeaua, mai cu online-ul, Horea și Radu atacă o temă sensibilă – puterea „partidului funcționarilor”, care, în general, dejoacă orice strategie de partid clasic ce vrea să conducă strategic instituțiile publice. Socio…logisme relaxate, cu Horea și Radu, din nou la cafea, în acest al cincilea episod, cu imagini luate în pauza de cafea.

Acum două săptămâni, Horea și Radu au propus cititorilor un chestionar online, pentru a explora câteva percepții despre JOB-urile VIITORULUI. Apoi, în următoarele zile, 82 dintre cititori au completat acest chestionar online, răspunzând la cele cinci întrebări (plus trei cu date factuale). Iată, în continuare, care au fost răspunsurile date de cititori (prezentate în galeria de imagini de la finalul articolului). Firesc, Horea și Radu au găsit în statistica acestei explorări de percepții o latură interesantă de dezbătut și continuă o conversație, cum v-au obișnuit. Socio…logisme relaxate, cu Horea și Radu, din nou la cafea, în acest al patrulea episod, acum cu fotografii ilustrative, luate chiar din pauza de cafea.

Astăzi, Horea și Radu își încep dialogul de la discutarea unei premise false, dar atât de intens propagate, care vorbește despre subordonarea dintre organizațiile locale față de centrul politic, apoi ajung la stereotipiile care domină percepțiile despre viața politică și politicieni, pentru ca în final să puncteze cu o idee interesantă pentru abordarea pe care ar putea să o îmbrățișeze un viitor președinte al țării, cel care va urma să fie ales în 2024. Socio…logisme relaxate, cu Horea și Radu, din nou, în al treilea episod.

Cum se insinuează „grațios” politicienii în realitatea din educația noastră, dar și despre cum se contrapun tendințele centriste și radicale în Europa, iată câteva teme noi care apar în conversația celor doi sociologi timișoreni, Horea Băcanu și Radu Lambrino. Socio…logisme relaxate, cu Horea și Radu, pe scurt, în al doilea episod.

Cum alunecă ideile politice utopice spre radicalisme de toate felurile, de extrema stângă sau extrema dreaptă – iată un punct central pe care îl ating în conversația lor cei doi sociologi timișoreni, Horea Băcanu și Radu Lambrino. Este un centru de interes grav, în jurul căruia se țes câteva idei dezbătute însă cât mai lejer, evitând preconcepțiile. Socio…logisme relaxate, cu Horea și Radu, pe scurt.

Interviuri, conferințe, vloguri, podcasturi, investigații, editoriale – producțiile din media digitală ne augmentează viața, ba chiar induc o hiper-realitate.

Iată selecțiile acestei săpătămâni, ca shortlist de media-linkuri pentru un weekend informat.