Pentru că riscul global al dezinformării este primul ca gravitate pe termen scurt, iată că apelăm la știri relevante, care merită interpretate. Iată selecția de titluri din această perioadă, pe care vi le propun.
Pentru că riscul global al dezinformării este primul ca gravitate pe termen scurt, iată că apelăm la știri relevante, care merită interpretate. Iată selecția de titluri din această perioadă, pe care vi le propun.
[ 2 martie 2024 ]
Cum stau liberalii în Transilvania
Și chiar în Banat, dar mai ales în Transilvania, este greu de crezut că liberalii își vor da votul unui candidat pentru președinție din partea PSD (declarație Robert Sighiartău). Mai mult chiar, PSD este atât de slab în Transilvania și Banat, încât nu prea contează în localele din 9 iunie 2024.
Un exemplu ilustrativ este județul Timiș. Aici, la alegerile locale din 2020 au câștigat cei de la USR Plus (rezultate: USR PLUS 30%, PNL 25%, PSD 20%, AUR 10%, cu 30% prezență la vot).
În 2024, USR va pierde prima poziție la nivel județean în favoarea PNL, iar PSD poate pierde a treia poziție în favoarea AUR. Se poate anticipa ordinea rezultatelor în Timiș: PNL – USR – AUR – PSD.
Concluzia vine de la sine: PNL merge în mod legitim spre o nouă președinție la CJTimiș, pentru că va avea primul procent pe județ. La primăria Timișoara nu este nimic fix. Azi nu se vede alt candidat împotriva lui Fritz în afara lui Robu. În schimb, o alternativă viabilă este cea care s-ar inspira după modelul candidaturii studiate la București: un candidat comun PNL-PSD, independent, convingător și credibil, asumat simultan de PNL și PSD, poate deveni câștigător în fața primarului în funcție. Din păcate, greșelile (ne)intenționate ale președintelui PSD Timiș împiedică tot mai mult funcționarea alianței PNL-PSD în Timiș.
Știrea aici:
Meta adoptă restricționări de conținut
Meta anunță că va examina și va evalua conținutul postărilor, colaborând în acest sens cu „26 de parteneri din UE care acoperă 22 de limbi”. Pentru a face mai ușor și mai rapid verificări, compania americană va folosi Meta Content Library, care are o capacitate puternică de căutare a cuvintelor-cheie. Meta va înființa, de asemenea, un centru de operațiuni electorale pentru a identifica prompt potențialele amenințări și pentru a implementa strategii de atenuare în timp real.
Știrea aici:
Piața muncii: entry level, la o medie de 3.500 de lei salarizare medie lunară
Două segmente sunt foarte dinamice pe piața muncii: peste 350.000 de aplicări ale candidaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani sunt înregistrate în ultima lună, nivelul marcând un plus de aproximativ 30% față de luna precedentă, tot mai aproape de segmentul de vârstă 25-35 de ani, unde au fost 420.000 de aplicări în același interval de referință.
În ce măsură acest segment activ, de până la 35 de ani, are obișnuințe generalizate de utilizare a algoritmilor de inteligența artificială generativă?
Știrea aici:
Inteligența Artificială în viața de zi cu zi
AI este prezentă în viețile noastre în atât de multe moduri, încât este aproape imposibil de urmărit. Acesta este motivul pentru care utilizarea etică și responsabilă a AI, împreună cu o reglementare bine concepută, este mai importantă ca niciodată.
Devine chiar un subiect politic cu importanță deosebită.
Știrea aici:
Vom programa fără să fim programatori
Nu mai are rost să încercați obsesiv să vă orientați copiii către programare. Lăsați-vă copiii să se orienteze către orice profesie clasică, programarea va veni de la sine prin utilizarea computerului și facilităților AI. Generalizarea utilizării Inteligenței Artificiale vor face accesibile tuturor codurile software prin care programarea va fi integrată și de cei care nu cunosc niciun limbaj de programre, spune șeful Nvidia.
Știrea aici:
Mesajul Conferinței de Securitate de la München
La orizontul următorilor ani se află multe incertitudini, dar o concluzie se impune: vine o perioadă a pesimismului, în care spectrul războiului este tot mai puternic resimțit. Europa se pregătește de război pentru a păstra pacea.
Știrea aici:
Lebăda albă de la București?
Poate să devină Sebastian Burduja o lebădă albă în calendarul electoral 2024? Un candidat pe care îl așteptau mulți bucureșteni? Probabil că da, aducând un reper de încredere în PNL, dacă această alegere improbabilă (are notorietate redusă în sondaje) și de ultim moment (un candidat desemnat cu trei luni înainte de campania electorală) va fi confirmată prin câștigarea funcției de primar al capitalei. Succesul pionului Burduja poate fi foarte favorabil pentru succesul strategic al unui viitor președinte al dreptei, în septembrie.
Mesajul lui Sebastian Burduja:
Peste 90% din oameni preferă podcasturile video. 4 din 10 români urmăresc cel puțin un podcast video pe săptămână
E clar, avem o diversitate semnificativă de producții video de tip dialog live sau întregistrat, difuzate pe platforme social-media sau streaming. Pentru o mare diversitate de opțiuni. De la TCN (Tucker Carlson Network), până la emisii locale, opțiunile s-au diversificat și amestecă voci foarte credibile (de genul UPGRADE 100 sau Marius Tucă Show) cu paraziții media (mulți, prea mulți, de la activiști politici până la oameni care se preocupă de promovarea tezelor conspiraționiste sau extravagante).
Știrea aici:
https://panorama.ro/podcast-talk-show-epoca-digitala/
Din 2021 până în 2023, puterea de cumpărare pentru produse de bază a ajuns la jumătate (statistici Ro)
Percepția că prețurile la produsele de bază cresc mai mult decât o arată statisticile are corespondent în realitate. Focusând pe creșterea prețurilor la alimentele la care nu se poate renunța, se constată că această creștere – din fața tejghelei sau a tarabei – e dublă față de cea din statistici.
Știrea aici:
https://cursdeguvernare.ro/alimentele-s-au-scumpit-in-trei-ani-in-romania-cu-384-media-ue.html
Trei luni, din octombrie până în decembrie, România va avea un nou președinte ales, noi administrații locale instalate, dar același guvern vechi (Ciolacu). Care poate fi evoluția campaniei pentru parlamentare, pentru votul din decembrie?
Un comentariu scurt, de tip real-politik. Dacă Ciolacu va candida la prezidențiale, va avea toate resursele la dispoziție în timpul campaniei, ca premier în funcție, un avantaj major (dar care se poate transforma în dezavantaj, în caz de aroganță). Dacă va candida Ciucă, tot așa, resursele rămân la dispoziția lui Ciolacu, premier până în decembrie, până la schimbarea majorității parlamentare. Nu e greu de înțeles, PNL rămâne într-un mare dezavantaj pentru parlamentare (ca să mergem pe o formulare mai diplomată), un dezavantaj mult mai mare decât raportul 3 la 2 considerat pe estimările de sondaj.
Știrea aici:
Inteligența artificială propulsează peste noapte Nvidia ca a șasea cea mai valoroasă companie din lume
„Există un război în domeniul inteligenței artificiale, iar Nvidia este singurul vânzător de arme”, a spus cu un pic de umor un analist de pe Wall Street, citat de publicația The New Yorker.
Povestea aici:
Fostul președinte PNL, Valeriu Stoica, pune un accent ideologic
Într-o perioadă în care mixajul și chiar amalgamarea ideologică devin fapte curente, Valeriu Stoica revine la dezbaterea despre ideologie și nu agreează opțiunea ca PNL și PSD să sprijine un candidat comun pentru prezidențiale.
Știrea aici:
Viață, amintiri, planuri de viitor
Un om călit, care a trecut printr-o perioadă de 10 ani de detox politic: Mircea Goană la videopodcastul Da Bravo by Mihai Bobonete.
Video aici:
https://youtu.be/UTMCT8xIOCg?si=WiBqZspzYVVI1Pec
Pentru că riscul global al dezinformării este primul ca gravitate pe termen scurt, iată că apelăm la știri relevante, care merită interpretate. În weekend, e timpul pentru noua selecție de titluri ale săptămânii care se încheie.
Pentru că riscul global al dezinformării este primul ca gravitate pe termen scurt, iată că apelăm la știri relevante, care merită interpretate. În weekend, e timpul pentru noua selecție de titluri ale săptămânii care se încheie.
Pentru că riscul global al dezinformării este primul ca gravitate pe termen scurt, iată că apelăm la știri relevante, care merită interpretate. Iată selecția de titluri din această perioadă, pe care vi le propun.
Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de navigare. Prin continuarea navigării ești de acord cu Politica de confidențialitate a site-ului.